Primal Personal Coaching

Bootcamps & Groepslessen

Voor mensen die niet graag alleen trainen en wat motivatie kunnen gebruiken in de vorm van vrienden of vriendinnen is een groepsles of een bootcamp de ideale oplossing! Heb je nog geen ervaring met bootcamps of sporten in het algemeen? Geen enkel probleem. De bootcamps en groepslessen zijn voor iedereen toegankelijk. Je kan altijd je eigen tempo volgen en kiezen met hoeveel gewicht je traint. Als je hierbij extra advies of uitleg wil mag je ons dat zeker vragen tijdens of voor/na de sessie!

GROEPSLESSEN IN HERENT

MIXED BOOTCAMP: Dit is een bootcamp die elke woensdagavond plaatsvindt in Herent om 20u00. Je training bestaat uit kickboksen en oefeningen op eigen lichaamsgewicht. Tijdens het kickboksen volg je een training waarbij de basistechnieken van het kickboksen aan bod komen alsook verschillende boks- en trapcombinaties. Tijdens de oefeningen op lichaamsgewicht krijg je een mix voorgeschoteld van allerlei cardio- en krachtoefeningen die je aan je eigen tempo kan uitvoeren. Beide trainingsvarianten samen vormen een leuke en effectieve trainingssessie waarbij je heel je lichaam aan het werk zet! Beide delen duren 25 minuten plus een korte opwarming en cooling down, waardoor je aan ongeveer een uur training komt. Je kan er ook voor kiezen om alleen het kickboksgedeelte mee te doen of alleen de oefeningen op lichaamsgewicht. Dan doe je 2 keer hetzelfde deel en train je ook een uur. Voor het kickboksen heb je een partner nodig!

STEP AEROBICS: Dit is een groepsles waarbij je met steps werkt. De korte warming up gaat over naar een kleine choreo waarin cardio centraal staat. Ritmisch steppen, squatten, lungen en dergelijke op een streep motiverende muziek. De andere helft van de les worden intervaltrainingen afgewisseld met klassieke kracht- en cardio-oefeningen. Het resultaat is een fijne full-body workout.

TRAINING CLUB: De Training Club sessies bestaan vooral uit trainingen met kettlebells. Je vooruitgang tijdens deze sessies wordt steeds bijgehouden en er zijn verschillende niveau's die je kan doorlopen die telkens samenhangen met zwaardere kettlebells. Zo wordt ervoor gezorgd dat je altijd vooruitgang kan blijven maken. Spieropbouw, kracht en conditie verbeteren staan centraal bij deze trainingen. Het is aangeraden om eerst 6 Personal Training sessies te volgen vooraleer je aansluit bij deze groepslessen. Zo leer je de basistechnieken van kettlebell training en kan je meteen enkele persoonlijke doelen opstellen voor je training!

BURN: Wil je liever wat meer focussen op vetverbranding, cardio en spierverstevigende oefeningen? Dan zijn de Burn sessies iets voor jou! Wie gewicht wil verliezen moet allereerst calorie├źn verbranden, maar daarnaast ook wat spieren opbouwen. Tijdens de Burn sessies worden cardio- en krachtoefeningen in hoge aantallen met elkaar afgewisseld, waardoor je nooit stilzit en een hele training lang calorie├źn kan verbranden terwijl je je spieren sterker maakt! Burn fat & build muscle is hier het motto! De sessie start doorgaans met veel core-oefeningen die je buik-en rugspieren verstevigen en je houding verbeteren. De kern van de training bestaat uit een kracht- en conditietraining die we telkens op verschillende manieren brengen, waardoor het uitdagend en leuk blijft en je nooit dezelfde training 2x zal moeten doen! 

STRIKING SESSION: Het woord 'striking' komt hier van het werkwoord 'to strike', wat dezelfde betekenis heeft als 'to hit'. In de vechtwereld wordt dit woord gebruikt om boksen, trappen, kniestoten en dergelijke samen te vatten. Tijdens de Striking Session wordt er in het begin van de sessie hard gewerkt op de juiste kickboks-technieken door het gebruik van korte combinaties. Daarna wordt het tempo opgevoerd en werkt men aan langere, moeilijkere combinaties die je vaak ook moet afwisselen met bodyweight oefeningen. Het resultaat hiervan is een knallende workout waarbij je alle spieren zal voelen werken en je conditie en kracht een flinke boost krijgen! De bokscombinaties zijn soms erg uitdagend, waardoor je mind-body connection ook naar een hoger niveau zal worden getild. Zeker een aanrader! 

FULL BODY WORKOUT: Deze groepsles is een ideale mix tussen cardio training, oefeningen voor de buikspieren, benen en het bovenlichaam! De training is zeer toegankelijk voor alle niveau's en is geschikt voor iedereen die sterker wil worden en een betere conditie wil kweken door middel van oefeningen op eigen lichaamsgewicht! De kracht oefeningen met 1 kettlebell of op lichaamsgewicht worden afgewisseld met cardio-oefeningen, waardoor je heel je lichaam goed gebalanceerd aan het werk zet! Je kan alle oefeningen steeds uitvoeren aan eigen tempo en bij twijfel vraag je extra uitleg aan je coach!

YOGA: De yogalessen bij Primal sluiten aan bij 'Hatha Yoga' en 'Vinyasa Yoga'. Bij yoga werken we niet enkel aan het fysieke, maar ook aan het mentale door te focussen op je ademhaling terwijl je bepaalde yogaposes aanneemt. Je leert luisteren naar je lichaam en begrijpt beter wat het nodig heeft.
We ontdekken de verschillende houdingen en dit op eigen niveau. Elk lichaam is anders en daarom passen we de yogaposes aan met yogablokken of geven we variaties waar nodig. Flexibel en sterk hoef je nog niet te zijn om te starten, hier werken we net samen aan. We gaan stapsgewijs te werk en proberen elke week te focussen op een bepaald aspect van de yoga. Bijvoorbeeld: lenigheid, kracht, lichaamsklachten verminderen, core, moeilijkere poses ontdekken zoals hoofdstand. We begeleiden jullie stap voor stap in jullie eigen Yoga Journey!
Voor de Yoga lessen hebben we een Whatsapp groep waarin wekelijks een moment wordt voorgesteld wanneer de les kan doorgaan. Wil je deel uitmaken van die groep? Stuur ons dan een bericht met je gsm-nummer en we voegen je toe.

CORE: Tijdens deze les draait het voornamelijk rond je core. Dat wil zeggen: buikspieren, bilspieren en de onderrug! Het is een ideale les om mee te starten omdat je hier een sterke basis opbouwt! Ook voor ervaren sporters kan het belangrijk zijn om wat extra aan je core te werken om blessures te voorkomen en je houding te verbeteren!  Kortom: de les is zeer toegankelijk en heel nuttig voor iedereen!

GROEPSLESSEN IN BERG (KAMPENHOUT)

BOOTCAMP BERG: Deze bootcamp gaat door in Berg (Kampenhout) op dinsdagavond om 19u00. Tijdens deze bootcamp wordt er gewerkt met een mix van bodyweight training, oefeningen met gewichten en cardio oefeningen in een doorschuif-systeem. Vetverbanding en spieropbouw staan hierbij centraal!

PRIJSLIJST: 


Heb je het gevoel dat je toch wat extra begeleiding nodig hebt? Plan dan eens een Personal Training sessie in!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x