Primal Personal Coaching

Kettlebell Training

Kettlebells zijn gewichten die eruit zien als een bol met een hendel aan. Je kan ze gebruiken voor oneindig veel oefeningen. Kettlebells zijn ideaal om tegelijk je kracht te verhogen en je uithouding te verbeteren!


Kracht: je kan enorm variĆ«ren met het gewicht van je kettlebell. Zo is het makkelijk om spierkracht en explosiviteit op te bouwen over je hele lichaam door het gewicht van je kettlebell gradueel te verhogen. Met een kettlebell kan je alle mogelijke spieren trainen, zonder dat je verschillende toestellen nodig hebt. 


Uithouding: wanneer je een reeks oefeningen doet met een kettlebell zal je merken dat je hartslag flink de hoogte in gaat, wat ervoor zorgt dat je basisconditie verbetert! Door verschillende oefeningen met de kettlebell in een flow achter elkaar te plakken verbeter je ondertussen ook nog je coƶrdinatie. 


Grip: doordat je de kettlebell stevig moet vasthouden, verbeter je de kracht in je handen, armen en je grip.


Onderrug: bij veel oefeningen met een kettelbell beweeg je vanuit de heupen, wat er voor zorgt dat je onderrug verstevigd wordt. Ook leer je hoe je de kettlebell op de juiste manier vanop de grond opraapt. Dankzij deze techniek spaar je je rug ook in het dagelijks leven, tenminste als je aan de juiste techniek denkt wanneer je een zwaar voorwerp opraapt.Houding: bij zowat elke oefening met een kettlebell moet je je core spieren aanspannen. Wat ervoor zorgt dat je een betere houding aanneemt en je core verstevigd wordt. Ook tijdens de overgang naar een andere oefening moet je je lichaam stevig onder controle houden. Dankzij deze techniek sta je letterlijk en figuurlijk stabieler in het leven.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x