Primal Personal Coaching

Bodyweight Training

Met je eigen lichaamsgewicht trainen vormt de basis van elk trainingsprogramma. Door te trainen met je eigen lichaamsgewicht leer je je lichaam beter controleren, win je aan basiskracht en wordt je leniger. Ook is het een heel goede manier om je core spieren te verstevigen en blessures te voorkomen. 


Wanneer je spieren niet sterk genoeg zijn om je bewegingen op te vangen, komt alles op je gewrichten terecht. Dit zorgt op lange termijn voor slijtage van je gewrichten. Wanneer je veel oefeningen doet op je eigen lichaamsgewicht zullen je spieren de schokken en bewegingen leren opvangen, waardoor je gewrichten langer gezond blijven.

De oefeningen die je kan doen met je eigen lichaamsgewicht zijn enorm gevarieerd en voor elk niveau toegankelijk. Je kan het ook overal doen, zonder dat je iets nodig hebt.

Een training op eigen lichaamsgewicht is ideaal om calorie├źn te verbranden. Zoek de juiste oefeningen en het juiste ritme zodat je aan een stevig tempo kan doorwerken en je hartslag hoog kan houden.  Doordat je op je eigen lichaamsgewicht traint, leer je je lichaam ook beter kennen en kan je beter reageren op verschillende situaties in het dagelijks leven. 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x